miercuri, 17 februarie 2010

Introducere in Solid Edge

Ştim acum că Solid Edge este un sistem de proiectare asistată de calculator (CAD). Dar încă nu am spus pentru ce şi unde este folosit. În ziua de azi sunt foarte multe sisteme CAD dar sunt şi mai multe versiuni ale acestora. Fiecare cu puterile lui. Trebuie să spun că atunci când vine vorba de parasolid, Solid Edge-ul este tatăl sau mama acestuia. Toate celelalte sisteme l-au adoptat.

Bine, putem modela piese 3D (în 2D nu putem numi modelare), putem modela ansamble şi bine-nţeles putem realiza desene de execuţie pe baza primelor menţionate. Ca şi domenii de utilizare, Solid Edge poate fi întâlnit în industria mecanică, aeronautică, industria auto, dar şi în producerea şi proiectarea bunurilor de larg consum.

Pe parcursul acestor tutoriale vom învăţa cum să modelăm o piesa solid, o piesă din tablă, cum să facem asamblări sudate şi demontabile şi, nu în ultimul rând, cum să realizăm desenele de execuţie.

Este foarte bine dacă aveţi cunoştinţe anterioare de CAD, dar, în cazul în care sunteţi obişnuiţi cu versiuni mai vechi de AutoCAD, v-as ruga să uitaţi de deprinderi. Cunoştinţele sunt de folos, dar modul de lucru este dăunător. Vom învăţa un nou mod de lucru, mai simplu şi mai rapid.

Şi dacă tot suntem la început, cred că cel mai bine ar fi să vedem şi cum definim un material, cum aplicăm un material modelului în lucru şi eventual, să vedem proprietăţile geometrice ale modelului. Iniţial, era un film întreg, dar a trebuit să îl despart datorită limitei de 10 minute impuse de Youtube.

0 comentarii: